Eugen Tomac, după discuțiile cu Ursula von der Leyen: Lista de sancțiuni este în mod cert suficient de aspră pentru a crea probleme serioase regimului Putin

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat că a avut miercuri alături de alți colegi din PPE, un schimb de opinii cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

“Am discutat, în inima cartierului european din Bruxelles, pe marginea temelor de mare actualitate de pe agenda Uniunii Europene.

Întrevederea s-a desfășurat într-un cadru restrâns și o atmosferă plăcută, prin urmare a fost o discuție deschisă, directă și foarte aplicată.

Tema principală a discuției, așa cum este firesc, a fost conflictul declanșat de Kremlin la granița cu Ucraina. Mă bucur să constat că Uniunea Europeană acționează unitar cu Statele Unite ale Americii și NATO pe temele cheie de politică externă și de securitate”, spune Eugen Tomac pe Facebook.

Acesta atrage atenția că răspunsul UE va fi unul de o duritate fără precedent și că lista de sancțiuni la care a făcut referire Președinta Comisiei Europene este în mod cert suficient de aspră pentru a crea probleme serioase regimului Putin.

“Șefa Comisiei Europene ne-a împărtășit îngrijorarea cu privire la o posibilă agravare a situației, enumerând o serie de efecte directe pe care le poate avea asupra Europei o eventuală invazie a statului vecin nouă. Începând cu sectorul energetic, care deja este puternic afectat, până la atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare tot mai agresive.

Răspunsul UE va fi unul de o duritate fără precedent. Lista de sancțiuni la care a făcut referire Președinta Comisiei Europene este în mod cert suficient de aspră pentru a crea probleme serioase regimului Putin.

Rămâne de văzut dacă în următoarea perioadă mesajele primite din partea SUA și NATO vor determina Moscova să renunțe la invazia Ucrainei. În mod evident, un atac al Rusiei ar schimba complet relația UE-Rusia și nu numai”, mai scrie Tomac pe Facebook.