Stiri

Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

Preşedintele american Joe Biden consideră că ar fi o greșeală uriașă din partea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin să acționeze împotriva Ucrainei. Sancțiunile vor fi unele drastice și cu efecte pe termen lung.

Președintele SUA a declarat că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu știe „dacă el știe ce va face” în privința unei posibile invazii a Ucrainei. Joe Biden a lansat noi avertismente la adresa unei Rusiei în cazul unei acțiuni hazardate în Ucraina.

Președintele Biden a emis vineri un avertisment pentru toți americanii care sunt în Ucraina: „Plecați acum”, a spus liderul de la Casa Albă.

Riscul unei invazii ruse este mai mare decât oricând. „Va fi război mondial dacă rușii și americanii trag unii în alții”, a spus liderul de la Casa Albă.

Joe Biden: Putin trebuie să înțeleagă că ar fi o greșeală uriașă să acționeze împotriva Ucrainei

„Am avut mai multe discuții cu rușii și în mod special cu Putin. Nu știu dacă el știe ce va face. Trebuie să realizeze că ar fi o greșeală uriașă să acționeze împotriva Ucrainei, impactul asupra Europei și restul lumii ar fi devastator și ar plăti un preț mare. Am fost foarte direct și sincer cu președintele Putin la telefon și în persoană”, a declarat Joe Biden presei.

Potrivit acestuia, administrația SUA va impune cele mai severe sancțiuni economice care au fost impuse și va fi mult de plată de termen lung.

Președintele a afirmat că impactul sancțiunilor va fi resimțit la nivel global, nu doar de europeni, ruși, dar și „într-un fel” de americani.

Joe Biden avertizează Rusia: Nu va mai exista Nord Stream 2

Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz au avut luni seara o conferinţă de presă comună la Casa Albă și au răspuns la întrebări pe tema controversatului gazoduct Nord Stream 2.

„Dacă Rusia invadează (Ucraina), asta înseamnă că tancuri şi trupe trec graniţa cu Ucraina, din nou. Atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt”, a spus Joe Biden, potrivit Agerpres. Această conductă de gaze care leagă Rusia de Germania a fost deja construită, dar nu a fost dată încă în exploatare.

Statele Unite şi Germania sunt „absolut unite” în privinţa sancţiunilor care vor fi impuse Rusiei în cazul în care ar ataca vreodată, a asigurat Olaf Scholz, fără a menţiona Nord Stream 2. În opinia sa, însă, nu toate măsurile de represalii posibile ar trebui „puse pe masă” de la început.

Fostul cancelar german Angela Merkel a insistat ca SUA să nu pună sancțiuni pe tema Nord Stream 2

Proiectul Nord Stream 2 a cântărit mult asupra relaţiilor dintre Washington şi Berlin în ultimii ani, dar a căpătat o importanţă deosebită odată cu escaladarea tensiunilor în criza ucraineană.

Statele Unite au susţinut de la început că această infrastructură oferă Moscovei o pârghie energetică şi strategică prea importantă. Joe Biden a fost însă convins anul trecut de fostul cancelar german Angela Merkel să nu impună sancţiuni în cazul acestui proiect controversat.

You cannot copy content of this page